به گزارش روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر، "سهراب مشهدی زاده" یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه امیرکبیر گفت: این آجر از بالاترین استانداردهای روز در ساخت آجر برخوردار است و میتواند جایگزین خشتزنی سنتی در مناطق محروم شود.
به گفته وی، مقاومت فشاری بالا، مقاومت در مقابل یخزدگی، درصد جذب آب پایین، نبود تحدب و تعقر در سطوح خارجی، پایین بودن درصد مواد محلول، استاندارد بودن، عدم نیاز به دمای زیاد برای پخت از ویژگیهای این نوع آجر سبز است.
"علیرضا سمیعی زفرقندی" یکی دیگر از اعضای این گروه گفت: "طرح ثبت بینالمللی این آجر جدید را که با استفاده از سرباره ذوب آهن و خاک رس ساخته شده است، به مجامع بینالمللی ارسال کردهایم."
وی از دیگر ویژگیهای مثبت این آجر به کاهش مصرف سوخت و انرژی، کاهش خطرات ناشی از زلزله، چند منظوره بودن و استفاده از پسماندهای صنعتی به یک محصول صنعتی پرمصرف، اشاره کرد.
"نیما رفعتی" دیگر دانشجوی کارشناسی این گروه نیز گفت: در حالی که آجرهای معمولی به دمای پخت ۹۰۰تا هزار درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ساعت نیاز دارند اما آجر سرباره پس از ۱۲ساعت مرحله خشک کردن در دمای ۸۵ درجه سانتی گراد آماده استفاده است.